آرشاویر در آوانسیان (به انگلیسی: Arshavir Ter Hovhannessian، زاده: ۱۸۹۸ میلادی، مرگ: ۱۹۹۰ میلادی[۱]) یا آرشاویر تر آوانسیان (آ.ت. آوانسیان) یکی از نخستین فعالان خام خواری در ایران بود. او با پختن و تغییر شکل هر نوع غذا مخالف بود و غذای پخته را غذای مرده مینامید.
وی اعتقاد داشت علم پزشکی در خواص مواد غذایی و درمان بیماریها دچار اشتباهات بزرگی شدهاست. همچنین اعتقاد داشت طبیعت برای تمامی موجودات از جمله انسانها غذا را آماده قرار دادهاست و انسان با پختن غذاها باعث بیماریهای زیادی برای خود میشود.