⭕️❤️شیر های خوشمزه  گیاهی


( معرفی و آشنایی و خواص و طرز تهیه شیر های گیاهی)

این شیرها جزو نوشیدنی‌های لبنی نیستند و از ترکیب آب و دانه های روغنی و مغزهای خام تهیه می‌شوند.از انواع مغزها و دانه ها میتوان به آسانی و در خانه شیری مغذی و سرشار از ویتامینها ، مواد معدنی کمیاب ، اسید های چرب ضروری و پروتئین تهیه نمود که علاوه بر منافع فراوانی که در بالا ذکر شد از مضراتی که شیر گاو بر بدن وارد می آورد نیز عاری است .

بادام ، گردو ، دانه آفتابگردان و دانه کدو مواد معمول برای تهیه شیر می باشند اگرچه درحقیقت از هر نوع مغز یا دانه خام میتوان شیر تهیه نمود .


دانه ها و مغزها باید بصورت خام و بوداده نشده باشند .


❤️1- یک فنجان دانه یا مغز خام مورد نظر را در آب آشامیدنی پاکیزه به مدت 8-12 ساعت خیس دهید


❤️2- پس از مدت زمان لازم برای خیس دادن دانه یا مغز را از آب خارج نموده در مخلوط کن بریزید .


❤️3- در ازای یک فنجان دانه یا مغز دو فنجان آب اضافه کنید (آب را آهسته آهسته اضافه کنید) و خوب مخلوط نمائید . شیر شما آماده نوشیدن است. این شیر را میتوانید در صورت تمایل از صافی رد کرده قطعات درشت تر آنرا سوا کنید (بخصوص اگر شیر را برای نوزادانی که دندان ندارند و یا هنوز قادر به جویدن کامل نیستند تهیه می کنید) و مایع صاف شده را نوش جان کنید.

قطعات درشت تر که روی صافی باقیمانده نیز قابل خوردن هستند . میتوانید اونها را روی سالاد بریزید و یا بطور سوا مصرف کنید . هرچند میتوانید شیر را بدون صاف کردن مخلوط با قسمتهای درشتتر آن نیز مصرف کنید .


این شیر تا سه روز در یخچال تازه باقی خواهد ماند


❤️4- برخی علاقه دارند برای ایجادطعم و مزه متفاوت به این شیر یک قاشق عسل، اندکی دارچین ،کمی زعفران یا وانیل و امثال این مواد طبیعی را اضافه کنند


شیر بادام ، شیر کنجد ،شیر جو دو سر، ، شیر فندق وشیر شاهدانه ، شیر گردو ، شیر بادام هندی و سایر شیرهای گیاهی از تمامی مغزها و دانه های خام غیره جزو شیرهای گیاهی هستند که یک جایگزین مناسب برای شیرهای تهیه شده از حیوانات محسوب می‌شوند.

مراقب شیرهای گیاهی صنعتی باشید و توجه داشته باشید اگر خودتان دست به کار شده و این شیرها را در منزل تهیه کنید هم سالم‌تر بوده و هم انتخاب‌های گسترده‌ای خواهید داشت. می‌توانید از ارزن، جو و غیره نیز شیر تهیه کنید.


*شیرهای گیاهی خواص متفاوتی دارند

* این شیرها فاقد کلسترول، لاکتوز و کازئین و در عین حال سرشار از ویتامین‌هایA ,B ,C و E، املاح معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر ...) و همچنین حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب مفید مثل چربی‌های اشباع نشده می‌باشند.

*شیرهای گیاهی برای افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند و همچنین برای افرادی که کلسترول بالایی دارند بسیار مناسب است. خواصی که اشاره شد در تمام شیرهای گیاهی مشترک است و در زیر به خواص مخصوص هر کدام از این شیرها اشاره می‌کنیم.

انواع شیر ها با معرفی و طرز تهیه و خواص آنها


⭕️1- شیر بادام

خواص شیر بادام ......

.شیر بادام مغذی و ضدعفونی‌کننده‌ی روده‌ها است و سرشار از ویتامین‌های A ,B و E و همچنین حاوی میزان زیادی کلسیم، آهن و منیزیم و فیبر می‌باشد.


مواد لازم...

بادام خام 14 یا 20 عدد

- آب 1 لیوان و

.مخلوط کن یا آسیاب...

... بادام خام را 12 یا 24 ساعت در آب خیسانده سپس آب آن را خالی و پای گلدانهایتان ریخته و با 1 لیوان آب در مخلوط کن ریخته تا مخلوطی از شیر بدست آید اگر مغزهای بادام به خوبی میکس نشدند شیر را صاف کرده و از مغزها در سالاد هایتان استفاده کنید..... برای طعم دهی از مواد طبیعی زعفران و خرما و یا موز و دارچین استقاده کنید...


⭕️2- شیر فندق

خواص شیر فندوق .....

*شیر فندق سرشار از آهن، کلسیم، منیزیم و اسیدهای چرب اشباع نشده‌ی مونو است. یادآوری می‌کنیم که این اسیدهای چرب از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کنند.

طرزتهیه همانند شیر بادام هست..

⭕️3-شیر شاه بلوط

این شیر نیز به طور طبیعی شیرین است و باعث هضم غذا می‌شود. شیر شاه بلوط برای افرادی که از اسید معده رنج می‌برند بسیار مفید است.

طرز تهیه همانند شیر بادام


⭕️4- شیر شاهدانه..

منبع پروتین و عضله سازی - اسید چرب مفید امگا 3 ، ضد سرطان ؛ و سایر

طرز تهیه:

مقداری شاهدانه خام را 2 ساعت در آب خیسانده و سپش آبش را خالی کرده و با 1 لیوان آب در مخلوط کن ریخته... تا مخلوط شیر مانند بدست آید.. در صورت تمایل برای طعم دهی از خرما و موز و زعفران و واد طبیعی استفاده شود


⭕️5- شیر کنجد

تقویت استخوان ، ضد آرتوروز ، منبع کلسیم ، رشد و تقویت مو ، زیبایی پوست ، اسید چربی مفید . محافظ قلب و عروق ، ضد بیماری پارکینسون


طرز تهیه : همانند شیر شاهدانه


کانال خام گیاه خواران اصفهان‌

@isfahanvegans.